onsdag 11 maj 2011

Seg kladdkaka

50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
200 g mörk kvalitetschoklad 70%

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smör och olja i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen och tryck ned grovt hackad chokladbitar i smeten.
Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar