tisdag 10 maj 2011

Fryst cheesecake med Cirton

75g smör
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 msk cironsaft
11 st digestivekex   
Smula 8 st digestivekex och blanda med Smält smör. Bred ut i botten på en stor pajform med löstagbar kant.

Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa först äggvitorna hårt. Vispa sen grädden i en tredjeskål. Vispa sist äggulorna med sockret pösigt.

Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret. Rör Samman äggulorna och sockret (med elvisp). Rör försiktigt ner grädden samt äggvitorna i ägg-ostblandningen. Citronsaften och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen, Krossa de Återstående kexen och Smula överst. Ställ i frysen över natten. Tas upp i rumstemperatur ca 15 min-1 timme Innan den ska avnjutas.


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar