Ca 12
Ingredienser
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2 dl dinkel sikt
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad
Ingredienser
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2 dl dinkel sikt
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smör och olja i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och farinsocker vänd ner i smeten.
Häll smeten i formar och strö över grovt krossade chokladbitar.
Grädda muffinsen i cirka 20 minuter.
Låt stå och svalna en stund så dom blir så där lagom kladdiga och knapriga på samma gång
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smör och olja i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och farinsocker vänd ner i smeten.
Häll smeten i formar och strö över grovt krossade chokladbitar.
Grädda muffinsen i cirka 20 minuter.
Låt stå och svalna en stund så dom blir så där lagom kladdiga och knapriga på samma gång
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar