När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Till 1 plåt:
5 st ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
kokosflingor till garnering
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar