måndag 7 maj 2012

Chocolate cupcakes

Jag har aldrig prövat att göra cupcakes men i dag så prövade jag dom här.

3 st ekologiska ägg
2.5dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dlvetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 gmörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
evStrössel eller blommor till garnering

1.Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


Receptet är hämtat från Leila Lindholm Cupcakes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar